Dinlediğiniz kayıt, insan kulağı şeklinde dizayn edilen profesyonel bir mikrofon ile kayda alınmıştır. Paylaştığımız her kaydı aynı cihaz ve playlist ile kaydediyor, böylelikle sizlere iki cihaz arasındaki ses karakteri farkını duyabilme imkanı sağlıyoruz. Kulaklıklarınızı takmayı unutmayın!
Marshall, ilgi çekici bir firma. Markanın asıl işi; aslında gitar amfileri üretmek. Bildiğiniz, koca boyutlu profesyonel cihazlar…
Gitar amfileri; özellikle rock ve metal müzik içerisinde kullanılan elektro gitarların vazgeçilmez parçaları. Her bir amfi, farklı bir tınıya sahip ve bu; özellikle bu türlerde canlı müziğin tonal karakterini etkileyen ilk etmenler arasında.
Firma tabii, “marshall.com”’da sergilediği profesyonel cihazları dışında bir de “marshallheadphones.com”’ adında başka bir siteye daha sahip.
Bu sitede, temel olarak iki ürün grubu sergileniyor:
· Kulaklıklar
· Taşınabilir Hoparlörler
Marshall ürünlerinin en önemli ortak noktaları, ürün grubundan bağımsız bir şekilde, her bir modelin çok ciddi bir tarz fikrini yansıtması ve göz alıcı bir stili olması olduğu söyleyebiliriz.
Marka, özellikle rock ve metal müzik dinleyen gençleri hedefleyerek dizayn ettiği modelleri ile, müzikseverlerin günlük kullanım senaryolarını özgün bir stil ile doldurmayı başarıyor.
Major III, firmanın ciddi bir popülariteye ulaşmış modelleri arasında. Kompakt boyutu, katlanabilir yapısı ve konfor, özgün bir stil ile birleşerek ortaya uygun fiyatlı, güzel bir günlük kullanım kulaklığı çıkartıyor.
Artık Major IV var. Yeni model hakkında heyecan duyduğumuz bir çok farklı nokta mevcut. Ama Major III, hala satışta ve dünya çapında beğenilerek kullanılmaya devam ediyor.
Hadi yakından bakalım…
Major III, tasarımsal beklentilerimiz açısından bizi fazlasıyla tatmin eden bir kulaklık.
Bir kulaklığı “tasarım” kriteri dahilinde değerlendirirken; modelin renkleri, dizayn hatları ve ne kadar özgün bir yapıya sahip olduğu gerçekleri dışında, bize sunduğu kolaylıkları da denkleme katıyoruz.
Major III, öncelikle pek hafif, 178 gram gövdesi, katlanabilir yapısı ve iki taraftan da asılabilen, çıkarılabilir, örgülü, bir mikrofon barından kablo yapısı ile bizim bir kablolu kulak üstü kulaklıkta, günlük kullanımımız için isteyebileceğimiz çoğu şeyi bize sunduğunu gösteriyor.
Model 2 farklı renk seçeneği ile bizlere sunuluyor. Klasik; siyah ve beyaz. Bizim elimizde ki beyaz renk, bizce huzur verici bir enerjiye sahip. Kabinlerin arka yüzeyinde yer alan kabartmalı, siyah “Marshall” logoları, modelin bulunduğu fiyat bandının yukarısında hissettiren bir premiumluk seviyesine sahip.
Yastıkların dış kaplamaları, kabinin arka yüzeyi ve kafa bandının dış kaplaması; suni deri desenli, modele retro görünüm katan bir yapıda.
Kablonun sarmal yapıda olması, günlük kullanım kulaklıklarında sıkça karşılaştığımız bir durum değil ama bizce, modelin genel havası ile uyumlu olmuş. Kabloda jack kısımlarda yer alan elmas desenli kabartma öğeleri; yine pek güzel gözüken ince detaylar arasında.
Sunum
Marhsall Major III, sade ama kaliteli bir dış kartona sahip; tasarımı model ile uyumlu olacak şekilde yapılmış, güzel bir kutu içerisinden çıkıyor.
Kutunun İçinden Çıkanlar:
· Major III
· Kullanım Kılavuzu ve Güvenlik Belgesi
Major III, iç iskelet ve kafa bandı ayarlama mekanizması dışında tamamen plastik malzeme kullanılarak üretilmiş bir kulaklık.
Kulaklık üzerinde temas ettiğiniz her nokta, benzer kalite seviyesine sahip ve bu seviye; bu fiyat bandına kıyasla orta sınıf kalite diyebileceğimiz bir noktada.
Benzer fiyat bandında çok daha sağlam, çok daha premium dokunuşa sahip modeller olduğu gibi, çok daha dayanıksız ve kalitesiz modeller de mevcut.
Major III, dokunduğunuzda ekstra premium hissettiren bir model olmamakla birlikte biz kulaklığın uzun ömürlü olabileceğini düşünerek, size kullanım senaryonuz ne olursa olsun, kolay kolay herhangi bir sorun çıkartmayacağına inanıyoruz.
Major III; gerçekten de çok konforlu bir kulaklık.
Yastıklar yumuşacık, kafa bandı desteği yumuşacık, gövde pek ergonomik ve pek hafif. Yalnızca 178 Gram.
Bizim 9 puan vermemizi engelleyen, 1 faktör mevcut sadece. Yastıklar; suni deri ve kulak çevreleyenden ziyade kulak üstü olmaları dolayısı ile, kulağınızın büyük bir bölümüne temas ederek, ciltle uyumu bir kumaş materyal kadar alakalı olmayan bu madde, terleme yapabiliyor.
Major III, her ne kadar herhangi bir elektronik özelliğe sahip olmayan, bir kablolu kulak üstü kulaklık olsa da, model sanki tam anlamıyla bir günlük kullanım kulaklığıymış gibi bir hissiyat oluşturdu bizde.
2020’li yıllarda yaşıyoruz ve artık herkeste birer airpods, ya da başka bir TWS kulaklık mevcut. Bunların bir çoğu ANC, Şeffaflık modu ve akıllı asistan desteği ile gün içerisinde karşılaşabileceğimiz her türlü senaryo dahilinde, kulağımızda takılı kalmaya devam edebiliyorlar.
Major III bu tarz özelliklerden birine sahip değil. Lakin, pek konforlu, katlanabilir ve hafif gövdesi, aşırı tarz, stil sahibi dizaynı, iki taraftan da asılabilen, kaliteli, çıkarılabilir, sarmal kablo; yeteri kadar başarılı mikrofonlar ile birleşince, bir kablolu kulaklıkta yaşayabileceğiniz en iyi “Günlük Kullanım” deneyimi ortaya çıkmış oluyor.
Major III, bizce tasarımı gibi Ses Karakteri ile de canlı kayıtlar, rock ve metal gibi müzik türleri ile çokça vakit geçiren kullanıcılara hitap ediyor.
Orta üst frekans bölgesinde, 2 kHZ civarı belirgin bir aksan mevcut. Kulaklığa özellikle elektro gitar tonları ve zillerin öne çıkarıldığı, rock müziği agresif şekilde deneyimlemenizi sağlayacak bir tonal karakter katan en önemli nokta, bizce burası.
Kulaklık 32 Ohm empedansı ile aslında; telefonlarımız ve bilgisayarlarımız gibi güçsüz kaynaklar ile sürülmeye pek uygun gibi gözüküyor olsa da, bizce 99 dB hassasiyet seviyesi ile, benzer kulak üstü kulaklıkların aynı amplifikasyon etkisine vereceği tepkiye kıyasla pek sakin kalıyor.
Bir günlük kullanım kulaklığında, eşleştireceğiniz mobil cihazların gücünün yeterli olması gerekir. Marhsall Major III’ü her taktığımızda, elimiz ses yükseltme tuşuna gitti.
Bu sürücüler Teknik performans açısından fiyatının hakkını verebiliyorlar.
Bizce Major III, fiyatına göre iyi bir çözünürlük seviyesini, şeffaf bir sunumla sunmayı başarabiliyor. Bu sürücüler, enstrümanları, vokalleri, makul miktarda ki mikro detayları, ferah diyebileceğimiz, orta genişlikte bir sahne altyapısı içerisinde; iyi bir yerleşimle üretebiliyorlar.
Bununla birlikte, Major III’ün tonal karakteri herkese göre değil.
Bas departmanında, mid baslardan çok subbaslar hissedilerek aslında sahne toplanmıyor, böylelikle boğuk bir karakterden kaçınılıyor. Baslar, derinlere de inebilerek, “extension” diye tanımladığımız kriter açısından da bizleri tatmin edebiliyor fakat yoğunluk, kesinlikle yetersiz.
Subbaslarda ki şiddet, belki gecenin sessizliği içerisinde dinlenilirse tatmin edebilir fakat dışarıda, gürültülü ortamlarda eksikliğini hissedebileceğiniz hafiflikte. Midbasların geri planda olması, erkek vokallerin az gövdeli gelmesi ile sonuçlanırken, üst midlerde ki aksan; bu sefer kadın vokallerin naturalliğini bozar yapıda. Bu kulaklıkta, vokallerin tınısını genel olarak beğenmediğimizi söyleyebiliriz.
Üst frekanslar parlaklığın sınırında. Rahatsız edici bir durum, gereksiz sibilanslar, çınlamalar yok. Burada, fiyatına kıyasla tekrarlayarak, iyi seviyede çözünürlük ve detay başarımı görebiliyoruz. Üst frekanslar, bu kulaklığın en beğendiğimiz noktası.
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.
Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.