Dinlediğiniz kayıt, insan kulağı şeklinde dizayn edilen profesyonel bir mikrofon ile kayda alınmıştır. Paylaştığımız her kaydı aynı cihaz ve playlist ile kaydediyor, böylelikle sizlere iki cihaz arasındaki ses karakteri farkını duyabilme imkanı sağlıyoruz. Kulaklıklarınızı takmayı unutmayın!
JBL Tune 225TWS Tam Kablosuz Kulak İçi Bluetooth Kulaklık, sıkı bir rekabet ortamında ilerleyen ve büyüyen bluetooth kulaklık pazarında ki güncel ve karşılanabilir modeller arasında.
JBL T serisi isminde ki "T" harfi, aslında "Tune" kelimesinin kısaltması. Markanın kulaklık modelleri, bir kaç seriye bölünmüş durumda. Her seri içerisinde, her bütçeye yönelik birçok seçenek bulunuyor.
Bu seriler:
· C Serisi
· E Serisi
· Everest Serisi
· Club Serisi
· JR Serisi
· Live Serisi
· Tune Serisi(Tune 225 TWS Burada)
· ve Tour Serisi şeklinde sıralanabilir.
JBL Tune serisi kulak içi modelleri arasında ise;
· Tune 110
· Tune 115BT
· Tune 115 TWS
· Tune 125 TWS
· Tune 130NC TWS
· Tune 205 BT
· Tune 215 BT
· Tune 225 TWS (Bizim Kulaklık)
· Tune 230 NC TWS modelleri yer alıyor.
Tune serisi, ülkemizde ve dünyada en çok tercih edildiğini gördüğümüz JBL bluetooth kulaklıkların başında geliyor.
Bunun sebeplerin başında muhakkak bu bluetooth kulaklıkların malzeme kalitesi, bağlantı performansları, konforları ve makul seviyedeki sonik performansları ile fiyat/performans kavramının altını doldurabiliyor oldukları gerçeği gelse de, ortada büyük bir hype olduğu da gözden kaçmıyor.
Zira, tekrarlamak gerekirse, günümüzde bir bluetooth kulaklık alırken göz önünde bulundurmanız gereken çok fazla model var. JBL Tune 225TWS Tam Kablosuz Kulak İçi Bluetooth Kulaklık, kayda değer seçeneklerden biri mi, birazdan öğreneceğiz.
Sunum
Kutunun içinden çıkanlar:
· USB-C Şarj Kablosu
· Hızlı Başlangıç Kılavuzu
· Garanti Belgesi
Şarj kutusu dikey konumlandırıldığında, üst yüzeyde kalan kapak yukarı doğru pürüzsüzce açılıyor. Kulaklıkları yine dikey şekilde, çubukları aşağı bakmak üzere kutuya yerleştirip şarj işlemini başlatılabiliyor. Burada, Airpodsları örnek alabilirsiniz.
JBL Tune 225TWS Tam Kablosuz Kulak İçi Bluetooth Kulaklığın kutusunu gözünde canlandırmaya çalışan birisi, Airpods 2 kutusunun daha kalın hali gibi düşünülebilir.
Kutunun ön yüzeyine işlenmiş dikkat çekici JBL logosuna zıt olarak, arka yüzeye print edilmiş olan bazı numaralar(seri no., model no. gibi), oldukça büyük bir yer kaplamış ve kutunun doğal güzelliğinin bir kısmını endüstrileştirerek kirliliğe uğratmış.
Alt yüzeyinde bir USB-C portu bulunan kutunun içerisinden kulaklıklarımızı çıkardığımızda, biraz daha süslü bir dizayn anlayışı, kabinin etrafına eklenmiş gümüş renkli bir tasarımsal halka ile gözümüze çarpıyor.
Kulaklıkların sap kısımlarının iç yüzeyinde yer alan “L” ve “R” harfleri, hangi kulaklığın hangi kulağa girmesi gerektiğini her seferinde anlamaya çalışma süresini kısaltsa da, bu kulaklıkların ergonomik yapısından ötürü, yanlış kulağa takabilmeniz pek olası değil. Muhakkak anlayacaksınızdır.
Yinede, aynı şekilde bu sefer sürücü haznelerinin iç yüzeylerinde(normalde akıllı kulaklıklarda burada bir yakınlık sensörü olur, burada yok.) mavi ve kırmızı renklerle bu ayrım yeniden yapılmış. Kırmızı renk, ses dünyasında her zaman sağ tarafı işaret eder.
Kabinin dış alt tarafında, markanın alışkın olduğumuz simgelerinden biri olan play butonu, dış üst tarafında ise fiziksel bir kontrol tuşu bulunuyor.
Evet fiyattan bağımsız olarak çok daha iyilerini gördük. Ama fiyat etiketine göre bir kıyaslamaya yapma yoluna gittiğimizde, ki böylesine bir rekabet ortamında uygulanabilecek en doğru senaryo bu, JBL Tune 225TWS Tam Kablosuz Kulak İçi Bluetooth Kulaklıkların malzeme kalitesi çok iyi.
Kulaklık sağlam, dayanıklı ve kullanımında yeteri kadar premium bir his yaratabiliyor.
Kabinin cilde değen kısımları pürüzsüz, fiziksel tuş sıkı ve güven verici tepkiler veriyor, şarj kutusu kapağının tatlı bir direnci var(gevşek olması daha olumsuz) ve sistem genel olarak darbelere karşı dayanıklı gözüküyor. Burada kullanılan plastik iyi hissettirdiği kadar, sert.
Konfor açısından, kulak kanalına giriş yapmayan kulak içi kulaklıklar her zaman bir adım önde oluyorlar.
Bizim gözlemlediğimiz üzere günlük kullanım açısından, kulaklığı hiçbir zaman kulağından çıkartmak istemeyen kullanıcılar, özellikle Apple Airpods füryasından sonra, böyle hava alabilen yapılara alıştılar. Ve artık geri dönüşü yok.
Şimdi, bu dizaynın akustik açıdan bazı eksileri var, burayı biraz sonra daha fazla açacağız. Ama bu yapıyı telefon konuşmaları, toplantı gibi aktivitelerde kullanmak üzere, hele ki ofis gibi bir mekanda tercih edecekseniz; iş kesinlikle mantıklı bir hal alıyor.
Sony’nin en son kulak içi bluetooth kulaklğı LinkBuds’ı yakın zamanda inceledik. Bu kulaklık bu işi bir sonraki seviyeye taşıyıp, akustik anlamda tam olarak şeffaf bir tasarım ile karşımıza çıkmıştı. Böyle bir yapının avantajlarını daha iyi anlamak için söz konusu incelememizi ziyaret edebilirsiniz.
Akustik perspektifte ki dez avantajlara gelirsek, burada basitçe, izolasyon eksikliğinden bahsedebiliriz. Böyle yapılarda, bas frekansların dalga boylarının uzun olmasından dolayı sub-bas frekans cevap eksikliği yaşanıyor, basitçe, kulaklık nispeten cılız bir karakter sergiliyor diyebiliriz.
Kabin bizim kulaklarımızdan kolay kolay düşebilecek gibi durmuyor olsa da, bu iş kişisel ergonomiyle alakalı öznel bir süreç ve bunu en iyi kendiniz deneyimleyerek anlayabilirsiniz.
JBL Tune 225TWS Tam Kablosuz Kulak İçi Bluetooth Kulaklık, başarılı izolasyon arayan kullanıcıların tercih etmesi gereken kulaklıklar listesinde son sıralarda yer alıyor diyebiliriz.
Akustik açıdan yakın zamanda incelediğimiz Sony LinkBuds’lar kadar şeffaf olmasada, yinede neredeyse hiç kulaklık takmamışçasına çevrenizi duymaya devam edeceğinizi söyleyebiliriz.
İzolasyona önem veren kullanıcıların öncelikle kanal içi birer bluetooth kulaklığa yönelmelerini, böylelikle en azından pasif gürültü engelleme olayını aktif hale getirmelerini, ardından bütçe dahilinde bir seçenekte karar kılınabilirse, Gürültü Önleyici Kulaklık özellikli bir bluetooth kulaklık tercih etmelerini öneririz.
JBL Tune 225TWS Tam Kablosuz Kulak İçi Bluetooth Kulaklığın, konfor kriterinde anlattığımız üzere, çok konforlu oluşunun dışında, akustik olarak oldukça geçirgen karakteri sayesinde kendi sesinizin kafatasınızın içinde yankılanmadan doğal hissederek yapabileceğiniz aramalar söz konusu dahilinde günlük kullanıma uygun bir kulaklık olacağını belirtmiştik.
Bu doğru, ama günlük yaşantılarında bu senaryo dahilinde yaşamayan müzik severler, JBL Tune 225TWS Tam Kablosuz Kulak İçi Bluetooth Kulaklıkğın rakipleri karşısında ki bazı akıllı özellik kategorisine girebilecek eksikliklerini görüp, memnunsuzluk yaşayabilir. Zira, bu kulaklık akıllı özellikler söz konusu olduğunda pek de iddialı değil.
JBL Tune 225TWS Tam Kablosuz Kulak İçi Bluetooth Kulaklıkta yakınlık sensörü, ANC, suya ve toza karşı dayanıklılık, kablosuz şarj, dokunmatik yüzey ve buna benzer hiçbir yetenek yok. Bu anlamda, günlük kullanım kriteri dahilinde bu özelliklere önem vererek puan verdiğimiz kulaklik.com’da JBL Tune 225TWS Tam Kablosuz Kulak İçi Bluetooth Kulaklık yükselemiyor.
Batarya ömrü, kulaklıklar özelinde 5 saat, kutuyla birlikte artı 20 saat ile toplam 25 saat olarak pek de etkileyici değil. Özellikle ANC özelliği olmayan ve geniş hacimli şarj kutusuna sahip bir kulaklık için...
Öncelikle, JBL Tune 225TWS Tam Kablosuz Kulak İçi Bluetooth Kulaklığın mikrofon performansını, Youtube kanalımızda ki video incelememizi ziyaret ederek kendi kulaklıklarınızla duyabilir, bu teste kendi yorumunuzu katabilirsiniz.
JBL Tune 225TWS Tam Kablosuz Kulak İçi Bluetooth Kulaklık, her ne kadar aramalar ve toplantılar için bir mikrofon sistemine sahip olsa da, bu mikrofonlar super temiz, canlı ve gerçekçi ses alma yeteneğine sahip değiller. İyiler, sıkıntı yok; ama çok üstün bir yanları da yok.
Açıkçası, burada çok da fazla söylenebilecek şey de yok. Yeterli, anlaşılabilir bir ses yakalayan bu kapsüller başka bir çok yerde karşılaşabileceğiniz kadar standart.
JBL Tune 225TWS Tam Kablosuz Kulak İçi Bluetooth Kulaklık, bluetooth 5.0 altyapısında, oldukça standart codecler eşliğinde aktarım sağlıyor.
AptX, aptX HD, LDAC gibi herhangi bir üst düzey aktarım codeclerine sahip dahil. Bu kulaklık standart kodekler dahilinde android ve windows cihazlar ile SBC, apple cihazlar ile ise AAC kodek dahilinde bağlantı kuruyor.
Biz testlerimizde elimize ki bluetooth kulaklığın bağlantısında herhangi bir kopma yada başka bir sorunla karşılaşmadık. Yine de, bu kriterler artık lüks değil :)
Codecler hakkında daha detaylı bilgilere erişebilmeniz ve bluetooth kulaklık dünyasını daha iyi kavrayabilmeniz adına, bu konuda hakkında bir yazı kaleme aldık. İsterseniz buraya tıklayarak erişebilirsiniz. :)
Kulak kanalına tam bir giriş ve izolasyon sağlanmayan kulak içi bluetooth kulaklıkların, ses performansı konusunda rakipleriyle yarışabilmesi daha da zor bir eylem.
Özellikle güç alt frekans cevabı arayan genel tüketici, burada cılız ve gövdesiz, sub-bas yoksunu bir bas tepkisiyle karşılaştıklarında memnuniyetsizlik yaşayabilirler. Bu, genel frekans cevabına da büyük etki ederek, kulaklığı müziğin genel olarak ağırlığını sömüren bir ses rengine boyuyor.
JBL pazarlama ekibi 'PureBass' niteliğini kulaklığın anahtar özelliklerinden biri olarak tanıttığı düşünüldüğünde, genel bas eksikliği bir hayal kırıklığı. Sabah koşunuza eşlik edecek güçlü bir müzikten hoşlanıyorsanız, başka bir yere bakmalısınız. Araya rahatlıkla giren rüzgar sesleri de cabası…
Neyse ki, genel resim net ve parlak olan orta ve üst frekanslar sayesinde daha olumlu bir eleştiri ile sonuçlanabiliyor. Rahatsız etmeden, detayları öne çıkartabilecek kadar keskin olan tiz bölgesi; kulaklığın canlı ve enerjik karakterini bir nebze alışılmış JBL ruhunun tutuyor diyebiliriz.
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.
Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.