Dinlediğiniz kayıt, insan kulağı şeklinde dizayn edilen profesyonel bir mikrofon ile kayda alınmıştır. Paylaştığımız her kaydı aynı cihaz ve playlist ile kaydediyor, böylelikle sizlere iki cihaz arasındaki ses karakteri farkını duyabilme imkanı sağlıyoruz. Kulaklıklarınızı takmayı unutmayın!
Yeni bir kulaklık, her zaman yeni heyecanları beraberinde getiriyor. Çünkü bu hobiye gönül veren müzik severler bilirler ki, biryerden sonra işin heyecanı, en sevdiğiniz albümleri, tekrar tekrar, farklı farklı sistemlerden dinlemek oluyor.
Bu yazımızda, tasarımıyla Sennheiser’ın efsanevi HD25 ve HD25 Light’ını andıran en yeni modellerinden birine, HD 250BT’ye yakından bakıyoruz.
HD 250BT, sade ve amacına uygun tasarlanmış, özel olmayan bir kutu içerisinden çıkıyor.
Sunum
Kutunun İçinden Çıkanlar:
· HD 250BT
· USB-C’den USB-A’ya Şarj Kablosu
· Bazı Belgeler
HD 250BT, tasarımı ile HD 25’i andıran bir model. İnternet sitesinde ki fotoğrafları ilk görüşünüzde, acaba HD25’in kablosuz versiyonunu tamsil eden bir model mi, diye düşünebilirsiniz..
Tabii, gerçek hayatta elinize aldığınızda, durumun böyle olmadığını anlıyorsunuz. Bir kulaklığı hem efsanevi bir, hafiflikte, hemde işlevsel tasarlayabilmek kolay değil, HD 250BT, bunu başarabilen modellerden bir tanesi.
Kulaklığın sağ tarafında Ses Açma, Kısma ve Durdurma – Oynatma yapabileceğimiz tuşlar ve USB-C girişi yer alıyor.
HD 250 BT, malzeme kalitesiyle bizi çok tatmin eden bir model değil. Çok ince ve orta kalite bir plastik malzeme kullanılarak üretilmiş. Tabii, burada amaç kulaklığın aynı anda hem oldukça ekonomik olması, hem de çok çok hafif olması olunca; geriye başka hangi seçenek kalıyor bilemiyoruz. Sonuçta Karbon-Fiber kullanamazlardı. Yastıkların malzeme kalitesi, yine de gövde malzeme kalitesiyle doğru orantılı değil. Oldukça dayanıklı ve pürüzsüz olduklarını söyleyebiliriz.
HD 250BT’nin çok dikkat çekici bir özelliği var. Hayatımızda kullandığımız en hafif kulak üstü kulaklıklardan bir tanesi.
Sadece 125 Gram. O kadar hafif ki, kafanıza hiç bir şey takmamış gibi hissediyorsunuz. İşte bu yüzden çok konforlu diyebiliriz. Eğer kuş tüyü gibi olmasaydı, kafa bandında destekleyici yastık olmaması, kendi yastıklarının kulak çevreleyenden ziyade kulaküstü olması, sert bir malzeme yapısı olması, konforu olumsuz etkileyen faktörler olduğu için, oldukça fazla puan kırardım. 125 gram inanılmaz bir hafiflik. Bu yüzden HD 250BT , bu faktörleri geride bırakarak, konforlu bir deneyim yaşatıyor.
Oldukça hafif olması, bağlantı kalitesi ve desteklenen codeclerin oldukça premium sınıfta yer alması, USB – C portunu desteklemesi ve kaliteli bir mikrofona sahip olması gibi özellikleri, bizce HD 250BT’yi fiyatına göre Günlük Kullanım için oldukça başarılı bir yol arkadaşı konumunda tutuyor. Bir mobil uygulama ile desteklenmesi de ayrı bir güzellik. EQ yapılabiliyor.
Burada belki iki eksik gözlemlenebilir, ANC ve Kablolu Kullanım.
Mikrofonların kalitesini, video incelememizde detaylı olarak kendiniz de görebilirsiniz ama bizce; pek net, detaylı ve yüksek çözünürlüklü bir şekilde sesinizi yakalayan bu mikrofonlarla birlikte, karşılıklı iletişimlerinizde karşı tarafı üzme olanağınız, sıfıra yakın.
HD 250 BT, Bluetooth 5.0 altyapısı altında, AAC, aptX™ ve aptX™ Low Latency codecleri ile aktarım yapıyor. Burada özellikle aptX ve AptX LL codecleri, HD 250 BT’nin bulunduğu fiyat bandında görmeye alışkın olmadığımız, premium ürün sınıfı, pek kaliteli bağlantı codecleri. Bununla birlikte bağlantı stabilitesinde, aktarım hızında, yine bu codecler ve aktarım çipi sağolsun, pek üst düzey bir deneyim yaşatıyor kulaklık.
HD 250, kesinlikle ilginç bir kulaklık. Çünkü malzeme kalitesi gibi, Ses Performansı da bizi şaşırttı. Bu sefer, olumlu yönde. Uygun fiyat skalasında yakaladığı dengeli tonal karakter oldukça şaşırtıcı. Bu kulaklık herkese göre değil. Bir çoğunuz, bu kulaklığın ses karakterinden çok, nispeten benzer diyebileceğimiz fiyat bandında bulunan HD 458BT’nin ve ya Anker Q30’un ses karakterini tercih eder. 250BT, biraz referans kulaklık gibi çalıyor. Klinik, analitik, natural. Yani nasıl, HD 600 gibi mi? Evet ve Tabii ki Hayır. Tonal karakter anlamında, o doğrultuda, bu yüzden evet. Odyofillerin takar takmaz takdir edeceği bir tonal karakter. Ama Teknik kapabilitesi, çok çok daha düşük olduğu için, o anlamda, tabii ki hayır.
Burada Sennheiser’ın yapmış olduğu işi belli. Sürücüye yatırım yapıp, diğer her şeyi olabilecek en uygun fiyatı yaratabilecek etmenlerden oluşturmuş. Ortaya da, 70 dolarlık, stüdyo kulaklığı karakterinde bir kablosuz kulaklık çıkmış. İyi mi olmuş, çok iyi olmuş. Ama şunu söylemeliyiz ki, eğer eğitimli bir kulağınız yoksa, bu sürücülerin oluşturduğu sesi, takdir edemeyecek bir tecrübe seviyesine sahipseniz, kulaklığı elinize aldığınız an mutsuz olabilirsiniz.
HD 250BT’nin tonal karakteri, dediğim gibi oldukça natural ve özellikle, orta – üst frekanslarda ki detayları açığa vuracak şekilde tasarlanmış. Bunun yanında, alt frekanslarda iyi miktarda bir çözünürlük barınıyor. Yani, kulaklığın dümdüz bas üretmediğini, özellikle komplike parçalarda, başarılı bir katmanlama yapabilerek ayrı ayrı frekansları, hızlı bir cevap ile bozunuma uğramadan, detaylı şekilde üretebildiğini söyleyebilirim. Ayrıca ne kadar küçük bir kabini olsa da, ferah bir sahne deneyimi yaşatıyor.
Yinede, aklınızda olsun, beraberinde desteklenen Sennheiser mobil uygulaması ile birlikte bir EQ ayarı yaparak, istediğiniz ses karakterine biraz daha yaklaşabilirsiniz. Böyle nötr’e yakın karakterli kulaklıklar EQ ayarlamalarına iyi tepki veriyorlar.
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.
Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.