Dinlediğiniz kayıt, insan kulağı şeklinde dizayn edilen profesyonel bir mikrofon ile kayda alınmıştır. Paylaştığımız her kaydı aynı cihaz ve playlist ile kaydediyor, böylelikle sizlere iki cihaz arasındaki ses karakteri farkını duyabilme imkanı sağlıyoruz. Kulaklıklarınızı takmayı unutmayın!
Bu yazımızda sizlerle Sennheiser’ın kablosuz oyuncu kulaklığı olan Gsp 370 modelini inceleyeceğiz. Oyun denildiğinde, günümüzde sadece bir eğlence aracı olmaktan öteye geçmiş, rekabetin dorukta olduğu, kıyasıya mücadelelerin yaşandığı ve gerçekten çok büyük bir kitleye hitap eden bir sektörden bahsedebiliriz. Hal böyle olunca bu rekabetin içerisinde kendisine yer bulmak isteyen oyuncuların sayısı da gün geçtikçe artmaktadır.
Bu rekabete ortak olmanın yetenekten ve çalışmaktan başka bir yolu da gerçekten kaliteli ekipmanlara sahip olmaktan geçmektedir.
Gelin hep beraber Sennheiser bizlere bu kulaklığında bizleri rekabete ortak kılmak için neler vadediyor detaylarıyla inceleyelim.
Sennheiser markasının kulaklılarını kullanmış veya ilgisi olan arkadaşlar bilirler ki Sennheiser ürünlerinde sade ve şık tasarımları tercih eden bir firma. GSP 370’de de tasarım konusunda aynı çizgiyi sürdüren bir kulaklık çıkıyor karşımıza.
Oldukça sade koyu gri ve siyah tonların kullanıldığı kulaklığımızın tasarım yönündeki en dikkat çekici özelliği ağırlığı. Sadece 285gr ağırlığa sahip olan model günümüz oyuncularının uzun süreli kullanım senaryolarında onları gerçekten rahatsız etmeyecek bir hafifliğe sahip. Kulaklığımızın kulak pedleri ise terlemeyi azaltan ve kulaklarınızı içeride tutarken izolasyonu da çok üst seviyede sağlayabilen özel bir yapıya sahip. Katlanabilen mikrofonu ise yine oyuncular için en gerekli tasarım özelliklerinden biri olarak hem kullanılmadığında mikrofonun kapalı kalmasını hem de tasarım bütünlüğünü korumasını sağlıyor.
Kulaklığımızın kablosuz olması tasarım konusunda bizlere aslında bir artı sunmuş oluyor ve kablo karışıklığı ve kötü görüntüden bizi koruyabiliyor. Tasarım noktasında eleştirebileceğimiz bir nokta ise oyuncu ekipmanlarında kullanılan ve oyuncuların çok sevdiği RGB tarzı ışıklandırmaların bu kulaklıkta kullanılmamış olması olabilir.
Malzeme kalitesi konusunda aslında pek de söylenecek sözümüz yok. Sennheiser yine neredeyse tüm segment ürünlerinde olduğu gibi burada da ortalama kalitenin üzerinde sizlere sağlamlık ve güvenilirliği ilk elinize aldığınız andan itibaren hissettirebilecek yapıda. Tasarım bölümünde bahsettiğimiz gibi terlemeyi azaltan ve kulaklara baskı yapmayan pedlerinden, kafa bandı ayarlamasındaki hassaslığına, bağlantı parçası ve şarj kablosunun dayanıklılığına kadar malzeme kalitesi konusunda güven veren bir kulaklık.
İncelememizin diğer bölümlerinde bahsettiğimiz gibi oyuncu kulaklıkları için en önemli gerekliliklerden birisi uzun süre kullanımda sunabileceği konfor. Günümüz rekabetçi oyun sahnesinde çoğu oyuncu günde ortalama 6 saat gibi uzun bir süre ve daha fazla oyun başında vakit geçiriyor. Bu da demek oluyor ki bir kulaklık sizin kafanızda kulaklarınızda bu uzun süre boyunca duruyor olacak.
Burada GSP 370 için ağırlık konusunda verdiğimiz bilgiyi tekrar etmek istiyorum. Bu kulaklık sadece 285gr. Oyuncu kulaklıkları için ortalama ağırlığın 400gr olduğunu hatırlatalım. Bu hafif yapı ve kulak pedleri ile kulak yastığında kullanılan özel deri karışımı materyaller sayesinde terlemeyi neredeyse sıfıra indirebiliyor diyebiliriz. Kullandığımız süre boyunca 6 saatten daha uzun süreler oyunda geçirdik ve konfor anlamında bugüne dek kullandığımız en iyi cihazlardan biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
İzolasyon konusunda kapalı akustik yapıda bir kulaklık olması sebebiyle ortalama bir izolasyona zaten sahip bir kulaklıktan söz ediyoruz. GSP 370’in kulak pedlerinle kullanılan malzemeden tasarım ve konfor kategorilerinde bahsetmiş olduğumuz üzere, bu pedler izolasyon konusunda da ortalamanın üzerinde bir izolasyon sağlayabilen yapıda. Kulaklığı kullandığımız süre boyunca oyun oturumlarımızda dış seslere kapalı, dikkat dağınıklığına sebebiyet vermeyecek bir izolasyona sahip bunun yanı sıra kulaklarımızda baskı oluşturmayan bir kapanmayı deneyimledik diyebiliriz.
Mikrofon kalitesi masaüstü yayıncı mikrofonları kalitesinde net ve arka plan gürültülerini engelleyen 2. Bir mikrofon sayesinde size oyun oynarken arkadaşlarınız ve rakiplerinizle net bir iletişim kurabilmenize olanak sağlıyor.
Genel olarak ses karakteri ve kalitesinden bahsetmek gerekirse bu kulaklıkta hayal kırıklığına uğradık diyebiliriz. Kulaklığın dinamik sürücüleri flat dinleme yaparken müzik konusunda Sennheiser’ın her tür içerikte size sunmayı amaçladığı kayıt orijinalliğine en yakın sesi sunma amacını fark edebiliyorsunuz ancak bunu hem Sennheiser’ın diğer ürünleri hem de piyasadaki diğer kaliteli kulaklıklarla karşılaştırdığınızda burada bir adım geride kaldığını söyleyebiliriz.
Epos Gaming Suite uygulaması üzerinde hazır eq presetler içerisinden müzik presetini seçtiğinizde ise müzik konusunda daha da yetersiz bir performans sunduğunu söyleyebiliriz. Film ve genel ses konusunda ise ortalama seviyede sizi tatmin edebilecek ferah bir performans sunduğundan bahsedebiliriz.
GSP 370 profesyonel seviyede bir oyuncu kulaklığı olmasının artılarını oyun performansında sizlere gayet net bir şekilde hissettirebiliyor. Sennheiser’ın akustik mühendisliğindeki başarısının çok iyi yansıtıldığı bu kulaklık bizlere rekabetçi oyunlarda en önemli olan doğru konumlandırma yapabilmeyi, açık dünya tarzı oyunlarda ise kendimizi bu tarz oyunların sunduğu derinliğin içerisinde hissedebilmemize olanak tanıyor. Sadece belirli tonlara odaklanmayan dinamik yapısı oyunlardaki her detayı karmaşık bir gürültünün içerisinde bulunduğunuzda bile ayrı olarak algılayabilmenizi sağlıyor.
Kablosuz bir kulaklık için oyun performansından bahsediyoruz burada elbette. Şuana kadar yazımızda kulaklığımızın kablosuz olmasından pek bahsetmemiş olsak da oyun performansı noktasında kablosuz kulaklıklar arasında neredeyse sıfır gecikmeye sahip oluşuyla, oyunda kablosuz kulaklık kullanmaktan çekinen oyuncular tercih edilebilir bir ürün oluyor.
Kablosuz kulaklıkların en önemli eksikliği olan batarya süresi konusunda ise Sennheiser’ın burada gösterdiği mühendislik çığır açacak cinsten. 100 saatlik bir batarya ömrü sunan kulaklığımız şarj olmaya devam ederken de kullanılabiliyor.
Özellikle rekabatçi fps tarzı oyunlarda doğru konumlandırmayı yapabilmenize sağladığı olanak ile oyunda kendi performansınızı dahi arttırabilmenizi sağlayabilecek bir akustik mühendisliğe ev sahipliği yapıyor.
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.
Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.