Dinlediğiniz kayıt, insan kulağı şeklinde dizayn edilen profesyonel bir mikrofon ile kayda alınmıştır. Paylaştığımız her kaydı aynı cihaz ve playlist ile kaydediyor, böylelikle sizlere iki cihaz arasındaki ses karakteri farkını duyabilme imkanı sağlıyoruz. Kulaklıklarınızı takmayı unutmayın!
Bu yazımızda, Sennheiser markasının en sevilen oyuncu kulaklığı modellerinden birine, GSP 350 modeline yakından bakıyoruz…
GSP 350, GSP 300 ile bir çok noktada benzer özellikler barındırıyor. Mesela tonal karakteri, mikrofon kalitesi, malzeme kalitesi ve tasarımı gibi birçok nokta neredeyse eşdeğer, modeli en farklı kılan nokta ise şüphesiz, dahili bir Dolby ses kartı ile geliyor olması. Şahane!
GSP 350, sade ve amacına uygun, kaliteli bir kutu içerisinden çıkıyor.
Kutunun İçinden Çıkanlar:
· GSP 300
· Kulaklık Kablosu
· Dolby 7.1 Amfi
· Hızlı Başlangıç Kılavuzu
· Güvenlik Kılavuzu
GSP 350’nin tasarımsal öğeleri, kabloyla alakalı açılar ve renk dışında, GSP 300 ile neredeyse birebir aynı.
GSP 350’nin kablosu, GSP 300’ün aksine çıkarılabilir yapıda ve analog, 3.5mm çıkış ucu yerine bir digital, USB-A uç ile donatılmış. Bunun sebebi, tabii ki, kablo dahilinde kompakt bir ses kartı barındırması.
Kulaklığın kırmızı aksanları, oyuncuların pek sevdiği bir renk olması sebebi ile mantıklı bir seçim gibi gözükse de, biz GSP 300’de ki mavi aksanları daha modern buluyoruz. Tabii ki bu, pek de tartışmaya açık bir öğe değil. Herkes farklı değerlendirebilir.
GSP 350, malzeme kalitesi ile oldukça güven veren, konforlu ve hafif olması için plastik türevleri tercih edilerek üretilmiş, bu anlamda GSP 300’den pek bir farkı olmayan bir kulaklık.
Model, gerek ses açma kısma işlevi için, sağ tarafta yer alan potansiyometreyi döndürdüğünüzde, gerek mikrofonu aşağı-yukarı hareket ettirirken, güven veren bir konumda yer alıyor.
GSP 350, sadece 263 gram ağırlığı ile, bu kadar geniş bir hacim kaplayan gövdeye sahip bir kulaklığa göre, oldukça hafif sınıfta yer alıyor. Yastıklar, ve kafa bandında yer alan kumaş sünger, pek yumuşak ve ağırlığı dengeli bir şekilde dağıtarak, uzun saatler kullanımda bile konfordan ödün vermiyor.
Suni deri yastıklar, terletici bir etkiye sahip olabiliyorlar fakat kafa bandında ki tasarımın, hava alışverişine çok elverişli olması ile birlikte, kafanızın bütünsel anlamda ısısının bir miktar dengelendiğini söyleyebiliriz.
GSP 350, başınızda pek dengeli ve stabil biçimde oturması ile birlikte sahip olduğu suni deri yastıklar, pasif izolasyon anlamında iyi bir iş çıkartıyorlar.
Suni deri yastıklar, yapısı gereği yalıtım anlamında pek başarılı materyaller. Bu anlamda, GSP 350, bir ANC(Aktif Gürültü Engelleme) özelliği barındırmayan bir kulaklıklık olsa da, sahip olduğu pasif izolasyon başarımı ile, özellikle ev içi kullanımlarda, tatmin edici bir sonuç sergileyen bir model.
GSP 350’nin mikrofonları, aynı GSP 300 mikrofonları gibi, şahane. Bu mikrofonlar çok net, yüksek çözünürlüklü ve berrak bir şekilde, sesinizi yakalıyorlar.
Gürültü engelleme teknolojisine sahip bu mikrofonlar, Sennheiser bu anlamda ki başarısını, sesi hem üretebilen, hem de yakalayabilen, profesyonel tecrübeye sahip bir marka olduğunu kanıtlar nitelikte.
Mikrofon mekanizmasını aşağı indirdiğinizde otomatik açılıyor, yukarı kaldırdığınızda kapanıyor olması, ekstra bir kullanım kolaylığı sağlıyor.
GSP 350, bünyesinde Dolby 7.1 ses kartı barındıran bir model. Bu, modelin en önemli özelliği.
Bu ses kartını, bir amfi, fakat yazılım destekli bir amfi olarak düşünebilirsiniz. Sennheiser’ın web sitesinden ücretsiz indirebileceğiniz yazılımı ile birlikte, 7.1 Surround deneyim, FPS veya Açık Dünya Oyunları farketmeksizin, size oyunun içine çeken, farklı dünyalar algısını kırıp, dünyaları birleştiren bir deneyim sunuyor.
Aslında GSP 350’nin sürücüleri, GSP 300 sürücüleri ile muhtemelen ya aynı, ya da çok benzer sınıfta yer alıyor çünkü yan yana müzik dinlediğimizde görebiliyoruz ki, bu iki kulaklık çok benzer karakterde üretim yapıyorlar. Fakat, GSP 350’nin en büyük avantajı, içerisinde barındırdığı amfi ile, eğer GSP 300’ü takacağınız bir amfi yoksa, bu modelin gerek sesin canlılığı, gerek yüksekliği, gerekse çözünürlüğü açısından önüne geçmesi.
Bazılarımız 7.1 deneyimini beğenmeyip, kulaklığı stereo modda kullanmak isteyebilir. Herkes alışacak diye bir şey yok sonuçta… Sorun değil, bunu yapabiliyorsunuz. Bununla birlikte, çıkış ucunun USB olması, kulaklığı örneğin bir müzik çalara takamayacağınız anlamına geliyor. Bu, sizin için bir eksi mi, buna kullanım senaryonuza göre, siz karar vermelisiniz. Bizce sorun yok…
Oyun performansı aslında tabii, sürücülerin kalitesi ile, yukarıda konuştuğumuz ses kalitesi kriterleri ile pek doğru orantılı. Bir kulaklık ne kadar kaliteli ses üretiyorsa, o kadar da iyi bir oyun performansı sunacaktır.
Ama burada, özellikle konuşulması gereken ek bir kaç kriter daha devreye giriyor; mesela bu kulaklığın sahip olduğu 7.1 surround deneyimi, gerçek çarpışmalarda ne kadar etkili?
Açıkçası bu özelliğin, özellikle FPS oyunlarında, düşmanın konumunu belirleyici bir faktör olması açısından pek yararlı, açık dünya oyunlarında ise yaşanılan açıklık hissiyatını arttırıcı bir faktör olması açısından pek etkili olduğunu düşünüyoruz. Bununla birlikte, kulaklığın mikrofonunun ham kalitesinin çok iyi olmasıyla, oyun testlerimizde takım arkadaşlarımızdan her seferinde, çok iyi geri bildirim aldık. GSP 350, uygun fiyat bandıyla karşımıza çıkan, gerçek bir oyuncu kulaklığı.
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.
Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.