Dinlediğiniz kayıt, insan kulağı şeklinde dizayn edilen profesyonel bir mikrofon ile kayda alınmıştır. Paylaştığımız her kaydı aynı cihaz ve playlist ile kaydediyor, böylelikle sizlere iki cihaz arasındaki ses karakteri farkını duyabilme imkanı sağlıyoruz. Kulaklıklarınızı takmayı unutmayın!
Sennheiser’ı ülkemizde sevmeyen yok. Çoğu müzikseverin, en iyi müzik deneyimini elde etmek üzere çıktıkları yolculukta ki ilk durağı Sennheiser oluyor. Ve öyle bir marka ki, aynı zamanda sektörü yönlendirecek inovasyonlara da imza atabilecek bilgi birikimine ve tecrübeye sahip. HD 600 ilk çıktığında, yıllar boyunca tüm dünyada, referans sınıfının standardı sayıldı. HD 800 çıktığında, sahne büyüklüğü ve detay kavramları, yeniden idrak edildi.
Markanın giriş seviyeden, referans sınıfına kadar oldukça fazla noktada konumlandırılmış bir çok modeli var.
Sennhesier HD 458BT, 450BT modelinin, sadece tasarımsal açıdan değişiklik gösteren sınırlı üretim versiyonu. 458’in çok çok güzel bir tona sahip kırmızı aksanları dışında ki herşey birebir aynı. 458’in sahip olduğu tasarımsal altyapı, markanın uzun bir süredir orta sınıf modellerine ev sahipliği yapıyor. Benzer dizayn anlayışını, HD 400S, HD 4.40BT, Yenisi HD 350BT, HD 4.50 BT, Yenisi HD 450BT gibi modellerde ve şuanda da HD 458 BT de görebiliyoruz. 458 aslında bir süredir bizimle olan ve hakkında şu ana kadar çokça kişinin konuşmuş olduğu bir kulaklık. Yeni bir model sayılmaz.
Sunum
HD 458Bt, sade, kaliteli ve küçük bir kutu içerisinden, taşıma kabı ile birlikte çıkıyor.
Kutunun İçinden Çıkanlar:
· Kumaş Taşıma Kılıfı
· HD 458BT
· USB – C’den USB-A’ya Şarj Kablosu
· 3.5mm’den 2.5mm’ye Ses Kablosu
· Kullanma Kılavuzu
HD 458BT, görmeye alışkın olduğumuz, Sennheiser’ın orta sınıf HD serisi modellerin bazılarında kullandığı gövde yapısına sahip, minimalist ve modern anlayışı sergileyen bir tasarıma ev sahipliği yapıyor. Fakat, özel kırmızı aksanları, 458’in tasarımsal açıdan özel bir model olduğunu, sıradan bir kulaklık olmadığını ispatlayacak kadar güzek gözüküyor.
Sol tarafta hiçbir düğme ya da port yok. Tüm kontrolleri sağ taraftaki tuşlar üzerinden sağlıyoruz. Ses açma - kısma, şarkı değiştirme - durdurma, anc yi aktif etme, açma kapama gibi tüm fonksiyonları kontrol edebilmemize izin veren bir çok tuş var. Kulaklığın USB – C portu üzerinden şarj oluyor olması, günümüzde olması gereken bir özellik. Fakat hızlı şarj desteklenmiyor. Bu noktada, ANC açıkken 30 saat pil ömrü olduğunu söylemek de istiyorum. Artık 40 saat süren modelleri de görüyoruz ama 30 saat ortalamanın üstünde bir süre.
HD 458BT kasasının neredeyse tamamı plastik. Sennheiser kulaklıklarında en sık gördüğümüz materyal zaten, plastik. Bu en tepe modellerde bile çoğunlukla böyle. Bu kötü bir şey mi? Bence hayır. Çünkü burada kaliteli türden bir plastic malzeme kullanılmış. Sennheiser’ın bu modelde kullandığı materyallerin gerek hissiyatı, gerek dayanıklılık seviyesi oldukça iyi. Yıllar boyu zarar gelmeden kullanılabilir.
Yastıklar suni deri. İç kısımlarında hafızalı sünger var. Dokunduğun zaman oldukça kaliteli bir hissiyatı var ama konfor noktasında Suni Deri Yastıklarda bilmeniz gereken bir şey, neredeyse hiç hava almazlar. Bu yüzden özellikle sıcak havalarda, kişiden kişiye değişmekle birlikte, terleme yapabilirler. Bir diğer özellikleri, bu malzemenin, üst frekansları bir miktar emme özelliği vardır. Kullanıldığı kulaklıklar genellikle alt frekans ağırlıklı tonal karakterlere bürünürler. Her zaman olduğu gibi, bu, sesin bütününü etkileyen tek parametre olmadığı için, her kulaklıkta da başımıza gelmeyebilir. Buna Ses Performansı hakkında yorumlar yaparken tekrar değineceğiz.
Kulaklık aslında konforlu sayılabilir. Yastıklar biraz kalın olduğu için, kulaklığın yatay düzlemde ki sıkma kuvvetini birazcık sıkı tutmuşlar. Yoksa sürücüler ile kulak arasında pek fazla mesafe oluşurdu. Burada olumsuz bulduğum tek bir nokta var, iç kısım oldukça küçük. Kulağınız yastıkların iç kısımları ile temas halinde oluyor. Bu da, daha geniş iç hacme sahip modeller ile karşılaştırıldığında, konfor kriterine eksi 1 olumsuz puan eklenmesi demek.
HD 458BT, tam anlamıyla günlük kullanım için tasarlanmış bir kulaklık, modern tasarımı, hafif ve konforlu yapısı ve ANC özelliği ile, bulunduğu fiyat bandına göre, hiçbir eksiği yok.
ANC, yani Aktif Gürültü Engelleme performansı gayet iyi. Toplu taşımada, dışarıda, yada grürültülü herhangi bir ortamda sizi dış dünyadan izole eder. Ama, tabii ki örnek bir Sony WH-1000XM4 ile kıyaslanabilecek kadar etkili bir kara delik oluşturucu değil.
Güzel bir mobil uygulama desteği var. Kulaklığın ses performansı hakkında konuşmadan önce sürümünün güncel olduğundan emin olmak isteriz. Kablosuz olarak güncellemeyi yaptık. Biraz uzun sürüyor. Bizim ki 15 dakikaya yakın sürdü. Uygulama içinde EQ yapabiliyorsunuz. Bu çok güzel bir özellik. Modern de bir arayüzü var.
Mikrofonların kalitesi, tatmin edici düzeyde. Burada, Sennheiser’ın üst model kulaklığı Momentum 3’te ki kadar net ve yüksek çözünürlüklü bir sesle karşılaşmasak da, aramalarınızda, toplantılarınızda, her türlü karşılıklı etkileşim de karşı tarafı memnun etmeyecek bir konumda değiller.
HD 458 bluetooth 5.0 altyapısı dahilinde SBC, AAC, AptX ve AptX Low Latency codeclerini destekliyor. Apple ekosistemi dahilinde ki cihazlar ile kullanırken AAC codeği devreye girecek fakat desteklenen diğer tüm ekosistemlerde burada ki önemli codecler AptX ve AptX LL. Qualcomm teknolojisi olan bu codecler ile birlikte, standard SBC codeğinden çok daha kaliteli bir veri aktarımı sağlanıyor. AptX LL ile ayrıca, gecikme çok çok düşük seviyelere getirilerek neredeyse anlık veri aktarımı sağlanmış oluyor. Bununla birlikte, film izleme veya oyun oynama deneyimi iyileştirilmiş oluyor. İyi bir özellik. Bazı amiral gemisi modellerde bile göremediğimiz oluyor.
HD458 BT yi ilk taktığınız andan itibaren karanlık karaktere sahip bir kulaklık olduğunu anlıyorsunuz. Sennheiser belki bazı kategorilerde tartışmalara açık ürünler üretiyor fakat tartışmasız çok başarılı olabildiği bir alan varsa, o da aslında en önemli yer olan, tonal karakter ayarlamaları ve şüphesiz teknik performans. İstisnai bir şekilde; bu modelde ise, durum pek de iç açıcı değil.
Tonalite konuşulurken, genellikle bahsedilen kulaklığın tonal karakterinde ki sorunlardan bahsedilir. Bir türlü, tam olarak hayal edilen tonal uyum yakalanamaz incelemeci için. Bu konu biraz da öznel bir yaklaşımla değerlendirilen bir konu olduğu için, kişiden kişiye farklı yorumlar yapılabilir.
458BT’nin tonal karakterinde Sennheiser’ın tecrübeli ince ayarlamalarını duyabiliyorum fakat bizde geleneği bozmayalım. Büyük bir sorun var. İki yollu bir hoparlör koyun karşınıza. Açın. Şimdi üst frekans sürücüsünün üstünü bir kağıt parçasıyla kapatın. İşte 458 böyle çalıyor. Bu kulaklığı başka yastıklarla deneme şansımız olmadı, fakat yastıklar kabin alanının o kadar büyük bir bölümünü kaplıyor ki, bizces üst frekansların bir bölümünü bu arkadaşlar gereğinden fazla sönümlüyorlardır. Üst frekansların dalga boyları çok küçük olduğu için çok kolay emilirler. Alt frekanslara bu kadar kolay etki edemezsiniz.
Sahip olduğu tonal karakter, aynı zamanda mikro detayları yüzümüze yüzümüze vurabilmesine müsaade edecek şeffaflıkta değil. Bazı kulaklıklar, akustik başarımları top noktada olmasa bile, akıllıca tasarlanmış tonal bir renk ile, fiyatının çok yukarısında bir izlenim yaratabiliyorlar. Örnek: HD 560 S.
Bir kulaklığın Ses Performansı hakkında konuşurken öncelikli olarak 2 kritere dikkat etmeliyiz. Biri, az önce yorumladığımız tonal karakter. Kulaklığın rengi. Diğeri ise Teknik Performans. Çözünürlük, Sahne Büyüklüğü, Resimleme, Detay Başarımı, Enstrüman Ayrımı gibi gibi bir sürü fenomen. Şimdi elimizde bir HD 600 olsa, bu kavramlar hakkında çok detaylı yorumlarımızı iletebilirdik. Fakat bu kulaklık oldukça standard, kendini diğer orta – sınıf modellerden ayırmayan bir Teknik başarıma sahip. Fakat bunu, olumsuz bir anlamda söylemiyoruz. Olması gerektiği yerde. Çözünürlüğü ile, detay başarımı ile sizi şaşırtabilecek bir model değil belki ama Sennheiser’ın marka değerini koruyabilecek bir başarım seviyesinde olduğunu söyleyebiliriz. Bir firma eğer en iyisini yapabiliyorsa, her türlü fiyat bandına göre, bu başarımların seviyesini ayarlayabilecek bilgi birikimine sahip demektir. HD 458’de, orta sınıf ANC kablosuz bir kulaklığa göre, Ses Performansı açısından çoğu müziksever için tatmin edici bir model.
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.
Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.