Dinlediğiniz kayıt, insan kulağı şeklinde dizayn edilen profesyonel bir mikrofon ile kayda alınmıştır. Paylaştığımız her kaydı aynı cihaz ve playlist ile kaydediyor, böylelikle sizlere iki cihaz arasındaki ses karakteri farkını duyabilme imkanı sağlıyoruz. Kulaklıklarınızı takmayı unutmayın!
Jabra gerçek kablosuz kulak içi kulaklık dünyası, son 4-5 yılda bir hayli gelişti.
Hali hazırda 10’a yakın tws seçeneği ile pazarda yer alan marka, aslında 5 farklı kulaklığı ile birlikte yakın zamanda yeni serisini tanımladı. Dolayısıyla, en güncel modeller olarak yeni elite serisi:
Elite 2
Elite 3
Elite 4 Active
Elite 7 Active ve
Elite 7 Pro olarak sıralanabilir.
Elite 65T, Elite Active 65T, Elite 75T ve Elite 85T, bundan önceki seriyi temsil eden modellerdi. 1-2 yıl ara ile birbirinin ardına, birer amiral gemisi olarak eklenmeyi sürdüren bu eski seri, ANC özelliği ile 75T modelinde, bir güncelleme sonrası tanıştı ve 85T ışığında modern bir kişiliğin, günümüze yakışır bir versiyonuna evrildi.
Artık, firma bize aynı anda, sadece amiral gemileri değil, komple bir ürün gamı seçeneği sunuyor. Jabra, günümüzde her bütçeye sahip müzik severe hitap edebiliyor.
Elite 4 Active, yeni serinin, hem teknik özellik, hem de fiyat etiketi ile tam ortasında konumlanıyor.
Hadi yakından bakalım!
Elite 4 Active, 3 farklı renk seçeneği ile; kaliteli bir sunum eşliğinde kutusunun içinden çıkıyor.
Bu renk seçenekleri:
Nane Yeşili
Lacivert ve
Siyah
Sunum
Kutu içerisinden çıkanlar:
Jabra Elite 4 Active
3 Çift, Farklı Boyutlarda Slikon Uç
USB-C | USB-A Kablosu
Garanti Belgesi ve Kullanım Kılavuzu
Elite 4 Active, açıkçası tüm yeni elite serisi gibi, süper ergonomik ve füturistik bir dizayn anlayışına sahip. Minimalist bir tasarım çizgisi eşliğinde çizilen bu yeni hatlar, ilham veren cinsten.
Serinin en küçük ve ergonomik modeli, amiral gemisi, 7 numaralı modeller iken, Elite 4 Active, bu deneyime yabancı kalmayacak kadar benzer üretilmiş.
Yuvarlanmış köşelere sahip şarj kutusu, oldukça kompakt. Arka tarafta yer alan USB-C portu ile kablolu yoldan şarj olabilen bu kutu, bu işlemi 180 dakikada tamamlıyor. Elite 4 Aktive de, kablosuz şarj teknolojisine yer verilmemiş. Bunun için, abileri Elite 7 Pro ve Elite 7 Active modellerine yönelmek gerekiyor.
Kabinin iç tarafında; şarj kutusu bağlantı noktası ve kulaklığı doğru kulağa daha rahat yerleştirebilmek için “L” | “R” harfleri, sırt tarafında Jabra logosu ve üst tarafta mikrofon ızgarası yer alıyor.
Kulaklıkların üstünde ve şarj kutusunda, Jabra logosunun hemen altında yer alan LED göstergeler ile kulaklığınızla bir nevi iletişim kurabilmeniz de mümkün. Tabii bu, artık bir standart.
Elite 2, 3 ve 7 modellerini henüz incelemedik ama hatırladığımız kadarıyla, Elite 65T biraz daha sağlam ve güven verici bir yapıya sahipti. Aynı şekilde, 75T ve 85T için de şuan bir karşılaştırma sunamıyoruz.
Şarj kutusu özelinde, oldukça standart bir yaklaşım sergilenerek, klasik, plastik türevi bir materyal seçimi doğrultusunda ilerlenerek, malzeme kalitesi kriteri altında övülmesinin bir anlamı olmayacak bir iş ortaya çıkmış.
Neyse ki, kulaklıkların kendisinde kullanılan kaplama ve elimize aldığımızda hissettiğimiz sağlamlık algısı, daha gelişmiş.
Burada; pürüzsüz, cilt ile uyumlu, sert ve dayanıklı olduğu anlaşılan bir temel inşa edilmiş. Marka içinde kıyaslayabileceğimiz model olan 65T, doğal olarak metal dış kaplaması ile daha premium bir dokunuş sunsa da, Elite 4 Active, konforu beraberinde getiren materyal seçimini, mantıksal bir çerçeve içinde bizi ikna ederek eleştirilerden kaçabiliyor.
Jabra’ nın iddiasına göre, serinin en küçük ve ergonomik kulaklıkları; bizzat amiral gemileri Elite 7 Active ve Elite 7 Pro.
Bu modelleri henüz deneyimlememiş olsak da, Elite 4 Active için biz süper konforlu ve ergonomik sıfatlarını yakıştırabiliyoruz.
Bu kulaklıklar, zaten IP57 sertifikaları ile tere, suya ve toza karşı dayanıklılıklarını ispatlayarak bir sporcu kulaklığı olma yolunda ilk adımını resmi olarak atarken, bir de 5 gram ağırlıkları ve kulakta bir kanat yardımı olmadan dahi çok sabit kalabilen siluetleri ile uzun müddet kulağınızın içinde kalabilecek bir yol arkadaşı adayılar.
Tabii, bunun günlük kullanıma da çok büyük katkısı var!
İzolasyon kriteri, 2 alt başlık altında değerlendirilebilir. Pasif İzolasyon ve Aktif İzolasyon.
Pasif izolasyon, aslında kulaklığın kulak kanalınızın içinde ne denli az boşluk bırakacak şekilde oturduğu, slikon veya köpük uçların kalınlığı, malzemesi ve bunun gibi bir çok parametre eşliğinde sonuçlanır.
Aktif gürültü engelleme ise elektronik bir özelliktir. Bu inovatif özelliği daha detaylıca açtığımız ve sizler için kaleme aldığımız yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Aktif gürültü engellemenin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını biraz daha iyi anladığınıza göre, bu kulaklığın ANC performansının, fiyatına göre yeteri kadar olduğunu söyleyerek bir özet ile bu kriterin altını doldurabiliriz.
Her ne kadar Sony WF-1000XM4 ya da bir alt seviyesi Airpods Pro kadar olağan üstü bir performans sergilemese de, Jabra Elite 4 Active, sizi dış dünyadan izole edebilir ve müziğiniz ile aranızda hiçbir engel olmadan sizi hayallere daldırtabilir.
Ek olarak, kulaklığın pasif izolasyonu da, özellikle köpük uçlar ile kullanıldığında oldukça etkili olabilir. Bunun için Comply Foam’lar hakkında ürettiğimiz bilgilendirici video içeriği tüketmenizde fayda var.
Abileri Elite 7 Active ve Elite 7 Pro’ dan temel farkı ise, ANC yoğunluğu dışında bunun çalışma biçimi:
Adaptif Gürültü Engelleme
Adaptif Gürültü Engelleme Özelliği, aslında kulaklığın çevresel gürültüleri anlık olarak dinleyip, buna göre bir analiz yaparak gürültü engelleme seviyesini optimize ettiği bir akıllı deneyim mekanizması. Her ne kadar dış gürültüye maruz kaldığınız ortamda, çoğunlukla maksimum düzeyde ANC performansını tercih edecek olsanız da, ANC' ye en az ihtiyacınız olduğu senaryolarda, pil ömrünün daha iyi korunması ve daha az iç basınç oluşması sebebi ile ANC' nin optimize edilecek olması, güzel bir şey.
Egzersiz, müzik ve aramalar için ideal bir kulaklık olan Jabra Elite 4 Active, yağmura, suya, toza ve tere karşı dayanıklı yapısı, kulağa sıkıca oturan ergonomik dizayn anlayışı, 7 saat batarya ömrü (şarj kutusu ile birlikte 28 saat), kaliteli mikrofonları ve ANC özelliği ile, tam bir fiyat / performans günlük kullanım kulaklığı olmada aday bir tam kablosuz seçeneği.
Ayrıca, bağlantı kalitesi altında daha detaylı değineceğimiz Bluetooth 5.2 sürümü ile de güncel ve sağlam bir bağlantı performansı sunan model, tüm gün sorunsuz bir işleyişle yanınızda kalmaya inat edecek gibi duruyor.
Jabra Sound + uygulaması, modelin desteklediği, EQ ayarı gibi kişiselleştirilebilir özellikleri, modern bir arayüz eşliğinde sunan bir mobil aplikasyon. Bu, bu fiyat bandında, gerçekten ciddi bir artı.
Jabra, ürünlerine çok aşina olduğumuz Sennheiser’ a benzer bir şekilde, profesyonel pazara da hitap eden bir firma. Özellikle çağrılar, toplantılar ve dahası için mikrofon tasarlama tecrübesi yüksek markaların başında geliyor.
Kendi mikrofon teknolojisini tasarlayıp, tam kablosuz kulaklıklarında bunu uyarlayarak mükemmel çağrı kalitesi vaad eden marka, Elite 4 Active’ in 6 adet kapsülden oluşan mikrofon sistemi ile de bunu ispatlıyor.
Bu mikrofonlar yüksek çözünürlüklü, temiz ve net bir şekilde sesinizi karşı tarafa iletmeye hazırlar.
Ayrıca, konuşma esnasında gürültü engelleme algoritması da devreye girmeyi unutmuyor. Kalabalık ortamlarda, ofiste veya otobüste, bu kulaklıkla sağlıklı karşılıklı iletişim kurabilirsiniz.
Bluetooth 5.2 altyapısında, Qualcomm AptX ve SBC kodekleri ile bağlantı kuran Jabra Elite 4 active, eğer bir Android işletim sistemine sahip bir cihaz ile kullanılıyorsa, nispeten yüksek çözünürlüklü bir aktarım sağlayabiliyor.
Tabii, eğer iletişim kurulan cihaz bir Iphone’sa, AAC codeğinin stabil ama düşük bant genişliğinde ki aktarım hızına mahkumsunuz.
Bluetooth 5.2, öte yandan, modern bağlantı teknolojisinin son durağını temsil eden güncel bir versiyon. Bu açıdan, gözünüz diğer kulaklıklarda kalmıyor.
Jabra Elite 4 Active, aslında ses kalitesi ile öne çıkan bir kulaklık değil. Tabii ki, fiyatına oranla konuşmak en doğrusu olacaktır lakin, burada bir Airpods Pro, Sennheiser Momentum 3 ya da Sony WH-1000XM4 ile arada ki fark net bir şekilde açılmış.
Bu kulaklıklar, yüksek çözünürlüklü ve şeffaf bir anlayışla üretim yapan üst düzey sürücülere sahip değil.
Alt tizlerde ki yoğun aksan; kadın vokalleri, zilleri ve müzik içinde ki yankıları keskinleştiren bir renk gamı sunarken, mid-bass lar da ki eksiklik ile birlikte bu durum genel olarak gövdesiz bir tonal sunum yaratmış.
Sub-bass lar da ise yine bir aksanla birlikte, en azından, basitçe, gerektiğinde derin sarsıntılar yaratabilen, bas departmanını özellikle elektronik müzik eşliğinde makul bir değerlendirme yapabileceğimiz performansa eriştirtebilecek cinsten.
Kulaklık, orta ve üst tizlerde, artık frekans cevabının üst limitlerine yaklaşırken neyse ki, dengeli ve konforlu yoğunluklara sahip bir frekans dağılımı sergiliyor.
Özetle; beklentilerin orta düzeyde tutulması daha doğru olacak, enerjik, harekete geçirici ve can sıkıcı tonal uyumsuzluklar içermeyen basit ama güvenli bir ses deneyimi sunan bir kulaklık Jabra Elite 4 Active.
Tabii, pakete dahil edilen Jabra Sound+ mobil uygulaması sayesinde her zaman EQ yapabilmek mümkün.
Oyun performansına dair bir deneyimimiz bulunmuyor 😅
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.
Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.