Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

TikTok, 1 Dakikadan Uzun Videolardan Para Kazanmanızı Sağlayan Yeni Bir Program Getiriyor!

TikTok, son dönemin en popüler sosyal medya platformlarından biri olmayı başardı. Kısa video formatını benimseyerek kullanıcıların dikkatini çeken platform, şimdi ise içerik üreticilerine yönelik yeni bir programı kullanıma sunarak farklı bir yaklaşım sergiliyor.

Sosyal medya platformunun "Yaratıcılık Programı" isimli yeni uygulaması, içerik oluşturucularına para kazandırma fırsatı sunuyor. Ancak bu programdan yararlanmak isteyen kullanıcıların en az 10 bin takipçiye sahip olmaları ve 1 dakikadan uzun videolar paylaşmaları gerekiyor.

TikTok'un bu yeni hamlesi, özellikle platformun kısa video formatının popülerliği düşünüldüğünde dikkat çekici. Ancak şirket, daha uzun videoların daha yüksek kaliteli ve orijinal içerikler yaratma potansiyeli olduğunu düşünüyor. Bunun yanı sıra, TikTok, bu programla birlikte canlı yayınlar ve 10 dakikaya kadar çıkan video süreleri gibi özelliklerle uzun video formatına daha fazla yöneliyor gibi görünüyor.

Bu program, ayrıca, içerik üreticilerinin TikTok'tan yeterince gelir elde edemediklerine dair eleştirilere de bir yanıt niteliği taşıyor. TikTok Şubat ayında yaptığı açıklamada, yeni programın içerik üreticilerinin yaratıcılığını artıracağını ve daha fazla gelir elde etmelerini sağlayacağını ifade etmişti.

Sonuç olarak, TikTok'un Yaratıcılık Programı, içerik üreticileri için yeni gelir kapıları açmayı amaçlarken, platformun video formatlarına dair stratejisinin de bir dönüşüm sürecine girdiğini gösteriyor. Bu arada diğer içeriklerimize göz atmak isterseniz teknoloji haberlerine tıklayın.

 

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.