Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Kulaklık Amfisi Nedir? Neden İhtiyaç Duyulur?

Kısaca, kulaklık takabileceğiniz her cihazda bir amplifikatör bulunur. Amplifikatör, ses sinyalini yükselterek kulaklıklarımız aracılığıyla sesi duymamızı sağlar. Amplifikatörler yalnızca ses seviyesini arttırmakla kalmaz; ses sahnesi ve ayrım gibi özellikleri de ekleyebilir ve iyileştirebilir. Bir sisteme amplifikatör eklemek, ekstra sıcaklık veya netlik de getirebilir. Bu, amplifikatörün kalitesine ve tasarımına bağlıdır.

Her Kulaklık İçin Amplifikatörlere İhtiyaç Var Mı?

Gerçekte, çoğu insanın harici bir kulaklık amplifikatörüne ihtiyacı olmayacaktır. Ancak bu, onlardan fayda görmeyecekleri anlamına gelmez. Akıllı telefonlar artık yaygın bir müzik kaynağıdır ve teknoloji giderek geliştikçe, çoğu taşınabilir kulaklık ve kulakiçi kulaklık için iyi kalitede ses sağlama konusunda oldukça iyi bir iş çıkarırlar. Mobil telefonlar ve diğer düşük güçlü taşınabilir cihazlarla kullanılmak üzere tasarlanmış birçok kulaklık vardır. Bu kulaklıklar genellikle 32 ohm'a kadar düşük empedansa ve yaklaşık 100db yüksek hassasiyete sahiptir, bu yüzden çok kolay sürülürler ve daha yüksek ses seviyesine ulaşma olasılıkları daha yüksektir. Ancak unutmayın: amplifikatörler sadece ekstra güç sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ses kalitesini de iyileştirebilir. Bu nedenle, daha yüksek kaliteli kulaklıklara bakmaya başladığınızda, amplifikatörünüzü geliştirmek daha mantıklı hale gelecektir, çünkü onlardan en iyi şekilde yararlanmak isteyeceksiniz. Ne kadar iyi kulaklıklarınız olursa olsun, ses kalitesi, amplifikatörün ne kadar iyi olduğuyla sınırlı olacaktır.

Kulaklık Amplifikatörü Nasıl Seçilir?

 

Eğer bir kulaklık amplifikatörü almayı düşünüyorsanız, hangisini seçeceğinize karar vermeniz gerekecek. Seçenek çok ve fiyatlar £20 ile £2000 ve daha fazlası arasında değişebilir. Amplifikatörler esas olarak iki ana gruba ayrılabilir: taşınabilir amplifikatör ve masaüstü amplifikatör.

Telefonunuza veya dizüstü bilgisayarınıza biraz güç katmak istiyorsanız, taşınabilir bir amplifikatör aramak isteyeceksiniz. Bu amplifikatörler şarj edilebilir ve piller üzerinden çalışır, bu da onları hareket halindeyken kullanmak için ideal kılar. Ayrıca küçük boyutları vardır ve bazıları (örneğin iFi Audio xCAN gibi) kaynağa Bluetooth kullanarak kablosuz olarak bağlanabilir. Eğer sadece evde kulaklık kullanıyorsanız veya özellikle sürülmesi zor kulaklıkları kullanmayı planlıyorsanız, genellikle daha güçlü oldukları için masaüstü bir kualklık amfisi almak isteyebilirsiniz. Sadece daha güçlü olmakla kalmaz, aynı zamanda çok sayıda giriş ve çıkışa sahiptir, bu da onları çok yönlü kılar. Sürekli olarak fişe takılı olmaları gerektiğinden, çalışmak için bir elektrik prizine ihtiyaç duyarlar.

Kulaklık amfileri, genel ses kalitesine kendi karakterlerini katabildiğinden, bilgece seçim yapmak ve kulaklıklarınızı tamamlayacak bir amplifikatör seçmek önemlidir. Örneğin, kulaklıklarınız sıcak veya bas ağırlıklı bir sese sahipse, nötr veya parlak sesli bir amplifikatör seçmek iyi bir fikirdir. Bu, diğer yönde de işler; sıcak sesli bir amplifikatör, parlak kulaklıkları tamamlayacak ve sesi dengelemeye yardımcı olacaktır.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.