Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Yeni Kulaklıkları "Burn in Yapmak" Gerçekten Etkili mi?

Eğer kendinize yeni bir kulaklık satın aldıysanız, bunların kutusundan çıktığında çok sıradan sesler çıkarabileceğini bilmelisiniz. Başlangıçta harika sesler çıkarıyor gibi görünmeyebilirler, ancak onlara yedi ila sekiz saat boyunca çalma süresi verirseniz, işte o zaman tamamen yeni bir dünya açılır. Daha güzel sesler çıkarmaya başlayabilirler. Peki bu neden böyle oluyor? İşte bu, ses meraklılarının "burn in" olarak adlandırdığı bir süreç nedeniyledir.

 

Kulaklıklarda Burn in Yapmak Nedir?

Burn in, aslında dinleyicinin bu kulaklıkları yedi ila sekiz saat boyunca veya bazen birkaç gün boyunca çalmasına izin verdiği bir süreçtir. Bu, hoparlörlerinizin diyaframının gevşemesine izin verir ve kulaklıkların en üst düzey performans seviyesinde çalışmasını sağlar. Kulaklık burn in işlemi farklı şekillerde yapılabilir, ancak her ses meraklısının kendi uygulamaları vardır. Çoğu kişi genellikle kulaklıklarımı gece boyunca yaklaşık %70 ses düzeyinde bırakır, yedi ila sekiz saat sonra onları sabah alıp, gece bıraktıklarından çok daha güzel sesler çıkardıklarını fark ederi. Bazı ses meraklıları bunu 80 saat, 100 saat ve hatta 400 saat gibi uzun sürelere kadar çıkarabilirler ve bunu kulaklıkların en üst performans seviyesinde ses çıkardığını düşündükleri zamana kadar yaparlar.

Burn in yapmak ile ilgili bilmeniz gereken şey, yeni bir kulaklığın ses kalitesini değerlendirmeye başlamadan önce en azından birkaç saat verilmesi olduğudur. Ancak bazı istisnalar vardır; farklı sürücü teknolojileri kullanılan bazı kulaklıklar (örneğin, dengeli armatür sürücüler, planar manyetik sürücüler veya elektrostatik sürücüler), burn in işleminden fayda sağlamayabilir, ancak deneyimlere göre dinamik sürücü olarak adlandırılan hareketli bir bobin diyaframa sahip olan herhangi bir kulaklık mutlaka burnlemek ihtiyaç duyar.

İşte size denemeniz için ilginç bir bilgi. Eğer yeni bir kulaklığınız varsa, onları yakmayı deneyin ve farklı bir ses duyup duymadığınızı bize yorum bölümünde bildirin.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.