Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Kulaklık Hassasiyeti Nedir? Performansı Nasıl Etkiler?

Hassasiyet, genel olarak bir kişinin bir durumda ne kadar baskıya dayanabileceğini ölçen bir kavramdır, değil mi? Kulaklıklar için tam olarak aynı. Kulaklıklarınız, hassas oldukları Ses Basınç Seviyesi (SPL) aralığına ayarlanmıştır. Ses hassasiyeti Desibel (dB) cinsinden ölçülür.

Elektrik sinyali kulaklık sürücüsü tarafından ses haline dönüştürüldüğünde, yalnızca belirli bir güç miktarı alır. Bu güç mW (miliWatt) cinsinden ölçülür ve hassasiyetle ilgili olduğunda SPL/mW'yi tanımlamak için kullanılır. Daha az teknik bir ifadeyle, hassasiyet, kulaklığın bir mW gücünde ne kadar ses basıncını kabul edebileceğini ölçer.

Kulaklığın Güvenlik Hassasiyeti Kaçtır?

Bir kulaklığın hassasiyeti için güvenli aralık 75dB ile 110dB arasındadır.

Peki, kulaklarınız gerçekten bu kadar hassas mı? Evet, insan kulağı 20 dakika boyunca en fazla 100dB veya 8 dakika boyunca 110dB'yi kaldırabilir.

Şimdi kulaklarımızın hassasiyetini ve taktığımız kulaklıkların hassasiyetini bildiğimize göre, başka bir önemli soru şu:

 

Empedans Hassasiyetle Nasıl İlişkilidir?

Empedans, sürücünün elektrik akımına karşı direncini ifade eder. Günlük dinleme için kullanılan kulaklık ve kulaklıkların empedansı genellikle 15 ila 32 ohm arasındadır. Daha yüksek empedansa sahip kulaklıklar genellikle profesyoneller veya ses meraklıları tarafından kullanılır. Basit bir ifadeyle, empedans arttıkça amplifikasyon gereklidir.

Hassasiyet ve empedans el ele gider. Sabit bir empedans ve sabit bir hassasiyet aralığı, kulaklığın aşırı elektrik sinyalinden zarar görmesini önlemeye yardımcı olur. Bu, dinleyiciyi müziği dinlerken rahat tutmak için tasarlanmıştır.

Sonuç olarak, kulaklık hassasiyeti kulaklarımızı korumak amacıyla tasarlanmıştır. Kulaklıklar, kulaklarımızın alabileceğinden daha yüksek bir ses çalamaz.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.