Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Kulaklıklarınızı Yakından Tanıyın: Kulaklık Parçaları Nelerdir?

Kulaklıklar, günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçasıdır, o kadar ki birinin kulaklık taktığını gördüğümüzde hemen fark ederiz. Ancak hiç merak ettiniz mi, bir kulaklık tam olarak nasıl yapılır? İçeriği nedir?

Her kulaklık veya kulaklığın aynı temel mekanizmayı paylaştığını, ancak her kulaklığın kendine özgü bir şeyi olduğunu söyleyebiliriz. Bir kulaklığın çeşitli parçalarını anlamak her zaman işe yarar ve kulaklıklar hakkında ne kadar çok şey bilirseniz, zamanınızı onunla o kadar iyi geçirirsiniz. Eğer bir kulaklık satın almak isteyen biriyseniz, bu sizin istediğiniz kulaklık çiftini seçmenize gerçekten yardımcı olacaktır. Lafı uzatmadan, bir kulaklığın parçalarını öğrenmek için okuyalım.

Kulaklıkların Yapısı Nasıldır?

Basit bir ifadeyle, kulaklığınızın sürücülerini barındıran bölümdür. Malzemelerden tasarıma ve farklı şekillere kadar, mevcut kulaklık çeşitlerinin sanal olarak sınırlarının olmadığı görülüyor. Yapının, malzemenin ve tasarımın, kulaklığın çıkışını ve hatta maliyetini etkilemedeki büyük bir rolü vardır. Meze 99 Classics'teki ahşap yapıdan Sennheiser HD 820  kulaklıklarındaki plexi glass yapıya kadar, estetik ve tasarımı harika olan kulaklıkların premium bir çekiciliği vardır. Yapılar, farklı malzemeler ve şekiller içinde sesi farklı şekillerde yansıttığı için sesi de etkiler.

Kulaklık Sürücüleri Sesi Nasıl Etkiler?

Kulaklığınızı çalıştıran şey işte budur, kısacası ses üreten hoparlördür. Bu, kulaklık kasasının içine sabitlenir. Daha iyi ses çıkarmak için çeşitli sürücü teknolojileri ve sürücü boyutları kullanılır. En yaygın olarak kullanılan sürücüler dinamik sürücülerdir.

Bir kulaklık sürücüsünün aslında ne olduğunu anlayalım. Aslında bu, küçültülmüş bir hoparlördür. Eğer bir hoparlör ünitesini gördüyseniz, içinde bir mıknatıs, bir diyafram konisi ve bir sürücü bobini bulunur. İşte kulaklık sürücüsü de tam olarak böyledir.

Elektrik sinyali, mıknatıs ve sürücü bobininden geçtiğinde, diyafram titreşmeye başlar ve ses üretir. Genellikle mıknatıs ne kadar güçlüyse, ses o kadar iyidir. Bu ses, kulaklık içindeki yapı tarafından istenen ve önceden planlanmış bir şekilde kulağınıza ulaşmak üzere geliştirilir, böylece keyifli bir dinleme deneyimi sağlar.

Teknolojinin ilerlemesiyle kulaklığınızın daha iyi olmasını istersiniz, değil mi? Bu gelişmiş sürücü teknolojileri, ses deneyiminizi artırmak için burada. Birden fazla dinamik sürücü, Elektrostatik teknoloji ve Planar manyetik sürücüler, kulaklık sürücülerindeki büyümenin odağıdır.

Kulaklıklarda Kablolar ve Konektörlerin İşlevi Nedir?

Onu müziğin kaynağı ile kulaklığınız arasındaki hızlı yol gibi düşünün. Adrenalin tutkunu gibi sesin geçtiği bu hızlı yol, heyecan verici bir sonuç için kullanılır. Kablonun sadece bir işi vardır: ses sinyalini kaynağınızdan kulaklığa sadık bir şekilde iletmek. Bakır teller plastik kaplamalı kablolar, çoğu kulaklık kablosunda bulunan yaygın tasarımıdır. Premium markalar, kabloların kırılmasını önleyen sert kumaşlardan yapılmış kevlar kablolarına sahiptir (bu, kurşun geçirmez ceketler için kullanılan aynı malzemedir). Bazı kulaklıkların düğmeleri kablonun içine yerleştirilmiş bir mikrofon ve çağrıları kabul etmek gibi işlevleri yerine getirebilir.

Kulaklıklar için son on yıldır standart olan şey 3.5mm çıkışıtır. 3.5mm pin bazen daha iyi bağlantı ve dayanıklılık için altın veya gümüş ile kaplanmış olabilir. Profesyonel sınıf ve Ses Meraklısı kulaklıklar, genellikle Stüdyo ve Canlı Oturumlar için kullanılan 6.3mm TRS bağlantı pinine sahiptir. Audeze LCD-3 ve Beyerdynamic DT 1990 gibi kulaklıklarda 6.3mm pinler bulunur. Çeşitli yüksek kaliteli kulaklıklar ve amplifikatörler ayrıca dengeli sinyalleri taşımak için kullanılan bir 4-Pin XLR Bağlayıcı kullanır. Bu bağlayıcılar profesyonel amaçlar için kullanılır. Başka bir denge bağlantısı da 2.5mm mini bağlayıcıdır ve dijital ses çalarlarda ve bazı kulaklıklarda görülür. Kablolarınıza özen gösterin, onları sıkıca sarmayın ve kirliyse temizlemeyi unutmayın.

Her zaman kablosuz olma seçeneği vardır. Ancak kablosuz, bizi tellerden özgürlük sağlasa da, çoğu ses meraklısı kablosuz teknolojinin henüz kablolu bir kulaklığın ses çıkışuna yetişmediği için tercih etmez
.

Kulaklıklarda Kafa Bandı Nedir?

On-ear ve over-ear kulaklıkların çoğunda, kulaklık kasasının kulakların üzerine oturmasını destekleyen bir başlık bulunur. Plastikten metale ve deriye kadar birçok yüksek kaliteli malzeme başlıklarda kullanılır; Nedeni, farklı malzemelerin farklı türde uyum ve konfor sağlamasıdır. Başlığın hafif ve kullanımı karmaşık olmamalıdır. Bazı başlıklar, dinleyicilerin çeşitli baş boyutlarına uyum sağlamak için uzayıp kısalır. Kulakiçi kulaklıklar, spor ve egzersizlerde kullanıldığı için kulak içine yerleştirilen kulak kanadı veya boyun bantlarına sahiptir ve serbestçe hareket ederken sizi ayakta tutmaya yardımcı olur.

Bazı kulaklıkların kulak yastıklarının daha iyi bir uyum açısı için dönebilen bir mekanizması vardır. Daha iyi taşınabilirlik için katlanabilen başlıklar da vardır, örneğin Audio-Technica ATH-M50x gibi.

Kulak Yastıklarının Kullanım Amacı Nedir?

Temel amacı, sürücünün kulaklarınızdan belirli bir mesafe ve açıda oturmasını sağlamaktır. Bu, kullanım sırasında sürücünün uygun bir mesafede ve rahat bir şekilde oturmasını kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Premium kulaklıklar, uzun dinleme seansları için yumuşak deri pedlere sahiptir. Bu pedleri yapmak için genellikle kumaş ve deri kullanılır ve sizi kulaklığı gün boyu takmak istemeye iter. Malzeme aşındığında birçok kulaklık için değiştirilebilir pedler mevcuttur.

Kulakiçi kulaklıklar için kulak uçları, kulak kanalının içine sadece birazcık oturacak şekilde tasarlanmıştır. Silikon, hafıza köpüğü ve benzeri yumuşak, esnek malzemelerden yapılan kulak uçları genellikle gürültüyü izole etme konusunda oldukça iyidir. Kulaklık deneyimini geliştirmek için Comply'den köpük kulak uçları deneyebilirsiniz - mükemmel uyum ve his için çeşitli seçeneklere sahip bir marka. Comply kulak uçları, kişinin kendi vücut ısısını kullanarak, kulak şeklini alarak uyum sağlar. Mevcut kulak içi kulaklıklarınız rahatsız hissettiriyorsa düşünmek isteyebileceğiniz iyi bir seçenek.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.