Mağazaya git
Aradığın kulaklığı yaz !

Binaural Ses Nedir? Binaural Ses Nasıl Deneyimlenir?

Hiç konser benzeri çevresel ses deneyimini yaşamak istediniz mi? Artık, bunun için ihtiyacınız olan tek şey iyi bir kulaklık ve sevdiğiniz sanatçının binaural bir parçası. Favori sanatçınızın her konserini ziyaret etmek ve canlı performansını dinlemek ister miydiniz? Ya da o en çok satan albümü kaydederken stüdyoda onları izlemek? İşte, tüm bunları evinizin rahatlığında yapabilirsiniz! Ve bu deneyimi yaşamak için ihtiyacınız olan tek şey iyi bir kulaklık seti ve sevdiğiniz şarkının bir binaural kaydı. 

 

Binaural Ses ve Müzik Nasıl Ortaya Çıkıyor?

Kulağımızın şekli ve ses dalgalarının onlara ulaşmak için harcadığı süre, sesin hangi yönden geldiğini anlamamıza yardımcı olur.

Bir örnek ile açıklayalım. Bir odanın ortasında duruyorsunuz. Arkadaşınızın odanın bir ucundan bağırdığını duyuyorsunuz. Arkadaşınızın sesinin sadece bir kısmı doğrudan kulaklarınıza ulaşacak. Kalanı ise size ulaşmadan önce odadaki nesnelerden sekecek.

Ayrıca, eğer sağ tarafınız arkadaşınıza dönükse, arkadaşınızın sesi önce sağ kulağınıza sonra sol kulağınıza ulaşacak. Bu gecikme, beyninizin aynı kaynaktan gelen ses olarak işlediği için hemen fark edilmez, ancak bu, beyninize arkadaşınızın sesinin yönünü (konumunu) belirlemesine yardımcı olur.

Binaural ses de aynı şeyi yapar. Binaural müzik dinlediğinizde, vokalistin önünüzde durup durmadığını, gitaristin yanınızda oturup oturmadığını veya davulcunun arkada sizin için o ritmi çalıp çalmadığını belirleyebilirsiniz.

 

Binaural Kayıt Nedir?

Ses dosyaları iki şekilde kaydedilir - Mono ve Stereo. Tek bir mikrofonla mono müzik kaydedilir. Benzer şekilde, stereo modunda müzik kaydetmek için iki mikrofon kullanılır. Bu ayrı mikrofonlar, çeşitli bilgileri toplamak için bir mesafede yerleştirilir.

Gerçekçi bir ses imajı sunmak için, binaural müzik stereo kayıtlara benzer bir şekilde kaydedilir. Binaural kayıtlar için, kulaklarının içinde güçlü mikrofonlar bulunan bir manken kafa kullanılır. Bu yöntem, manken kafanın sesin insan kulaklarına nasıl ulaştığını taklit etmesiyle daha gerçekçi bir dinleme deneyimi sunar.

 

Kulaklıklar ile Konser Deneyimi Nasıl Elde Edilir?

Her insanın farklı olduğu gibi, her kulaklık da farklıdır. Binaural müziği tüm kulaklıklarla dinleyebilirsiniz, ancak kulaklık türü, müziğinizin genişliğini ve dolayısıyla dinleme deneyiminizi etkileyecektir. Açık arka kısma sahip bir kulaklık veya 3D oyun kulaklığı, diğerlerine kıyasla daha iyi bir 'konser benzeri his' sunar.

Açık arka kısma sahip bir kulaklık veya 3D oyun kulaklığı, diğerlerine kıyasla daha iyi bir 'konser benzeri his' sunar. Ultrasone gibi markalardan gelen kulaklıklar da, S-Logic teknolojileri sayesinde size daha geniş bir ses sahnesi sunabilir.

Kullanıcı Yorumları (0)

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.

Yorum mu yapmak istiyorsunuz? Buradan giriş yaparak yorum yapabilirsiniz.